Rólunk • Atlas Soft

Beágyazott rendszerek és szoftverek biztonsági analízise és fejlesztése
Cégünk az Atlas Soft Kft. 2012-ben alakult, amikor már világossá vált, hogy a nemzetközi piacra csak úgy tudunk belépni és tartós sikert elérni, hogy komoly, saját irodába költözünk, nagyobb alapterülettel, kiváló kollégákkal bővülünk, meg tudjuk lépni azt az egyébként nehéz határvonalat, ami a kis startup társulásokat elválasztja a sikeres cégektől.

Miben vagyunk mások, mint a többi hasonló iparági cég?

Abban látjuk a sikerünk kulcsát, hogy világszinten is magasnak számító szaktudással rendelkező kollégáink nem csak alkalmaznak meglévő technológiákat, hanem folyamatos kutatás és fejlesztést végeznek, aminek köszönhetően olyan sokszor nem dokumentált funkcionalitást is hozzá tudunk rakni a termékeinkhez, ami komoly üzleti előnyhöz juttatja a felhasználóinkat is. Ezen mélyebb elméleti knowhow-t leszámítva meg tudjuk tartani azt az alap filozófiánkat, hogy legyen annyira egyszerű a szoftver használata amennyire csak lehetséges, ne kelljen hozzá több hetes képzés, egy nem hozzáértő felhasználó is szívesen használja és érthető legyen.

Jelenleg több olyan mobiltelefonok szervizelésével összefüggő szoftveren dolgozunk, melyek világszinten lehetővé teszik az okostelefonok szoftveres javítását. Partnereink között nagyobb multik, szervizközpontok, kisebb regionális javítópartnerek, illetve egyéni mobiltelefon szervizek is megtalálhatóak.

Atlas Soft

Visszafejtés

Munkánk során szoftverek, kommunikációs protokollok, mobiltelefon operációs rendszerek, hardver eszközök visszafejtését és exploitálhatóságát teszteljük, valamint keresünk rá lehetőséget. Napi szinten foglalkozunk statikus analízissel, emiatt gyorsan és hatékonyan működünk ezen a területen is.

Hardveres Ismeretek

Gyakran van szükség komoly és elmélyült hardveres ismeretekre is, ugyanis munkáink során előfordul, hogy alacsonyabb szinten, processzor, flash ic, manipulálása, megismerése is nélkülözhetetlenné válik. Ilyen esetekben legtöbbször irodán belül megoldható minden beavatkozás, ugyanis rendelkezünk minden csúcstechnikai felszereléssel.

Analízis

Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek különféle rendszerek analízisével kapcsolatban. Módszerünk nem csak az egyes hibák feltárását foglalja magában, hanem egyes esetekben vállaljuk a hiba kijavítását is.
A biztonságtechnikai analízisek mellett cégünk rendelkezik olyan technológiai megoldásokkal is, melyek segítségével képesek vagyunk:

 • Éles rendszer sebezhetőség vizsgálata
 • Szoftverforrások biztonsági ellenőrzése
 • Vastag és vékonykliens rendszerekben egyaránt
 • Hardver eszközök és beágyazott rendszerek vizsgálata

Szoftver Obfuszkálás

Az obfuszkációs technológiának az a lényege, hogy a meglévő binárisunkat meg tudjuk védeni az illetéktelen visszafejtéstől, módosítástól. A meglévő utasításkészletet kicseréljük virtuális utasításokra, amit csak egy belső motor tud értelmezni. Ezáltal a kívülállók számára zavaros, kétértelmű vagy érthetetlen kódot kapunk statikus analízis esetében. Szoftverek esetében ezt a kiadott binárisra tudjuk értelmezni, azaz minél nehezebben lehessen megérteni annak pontos működését úgy, hogy a program helyesen működik.

Atlas Soft

Filozófiánk

 1. 1.Szenvedéllyel viseltetünk a munkánk iránt.
 2. 2.Olyasmit szeretnénk elérni, megvalósítani, amire büszkék vagyunk.
 3. 3.Nem érjük be az átlagossal, kiválóságra törekszünk.
 4. 4.Ügyfeleink elégedettségére koncentrálunk.
 5. 5.Előfordul, hogy időnként hibázunk, ez a kemény munka része, de ezeket igyekszünk mielőbb kijavítani.
 6. 6.Tudatában vagyunk, hogy mindannyian másképp gondolkodunk, mások a prioritásaink, ezt tiszteletben tartjuk.
 7. 7.Soha, senkit nem zárunk ki beszélgetéseinkből, csak mert valamit másképp lát vagy mert mások a preferenciái.
Atlas Soft

A csapat

Jelenleg több mint húszan dolgozunk a cégnél. Legtöbbűknek az információs technológiák iránti érkelődés nem csak a munkájukból ered, szabadidejükben is IT-vel foglalkoznak.

Csapatunk tagjai közt vannak, programozók, biztonság technikusok, ügyfél kapcsolati munkatársak, grafikus és felhasználói felülettervező.

Állandó látogatói vagyunk a nemzetközi biztonságtechnikai és egyéb témába vágó szakmai konferenciáknak is, hogy a látókörünket ilyen módon is szélesítsük.